sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Muutoksia kehossa


Kirjoittelin taannoin tässä blogissa että viimeiset 25 vuotta on tullut treenailtua aikalailla samalla sapluunalla. Tämä kausi on tuonut mukavan ja innostavan muutoksen treenikauden tekemiseen.
Muuttunut harjoittelu tuntuu myös positiivisesti kehossa. Tunnistan kolme selkeää muutosta kehossani.

1.  Aloitetaan näkyvimmästä muutoksesta. Ylävartaloon on tullut elämäni ensimmäisen kerran lihaksia. Uinti ja sen harjoittelu on tuonut ylävartaloon säännöllistä kuormitusta. Tunsin ylävartalon muutoksia jo 2-3 viikon uintiharjoittelun jälkeen. Nyt kun uintikertoja on ollut kolme viikossa, on muutos kiihtynyt entisestään. Hierojakin sanoi viimekerralla että ”hei, olet saanut ylävartaloon lihaksia”. Nyt vielä kun hiihtokin on ohjelmassa niin ylävartalo saa hyvää liikettä.

2.  Reisiinkin on tullut lisää lihasta. Säännöllinen pyöräily myös talvikaudella on tuonut reisiin lihasta näkyvästi ja tuntuvasti.  Osa pyöräharjoittelusta on rullilla ja osa spinning -tunneilla ajelua. Spinnig -tunneilla ajelen voimaa ja rullilla tekniikkaa. Uudet ärsykkeet ovat saanet lihaksiin uutta ja tuntuvaa potkua.

3.  Kehon fyysinen vire on jatkuvasti erinomainen. Tämä tulos muuttuneesta harjoittelusta hieman yllättää. Tunnen kehon olevan valmis uuteen treeniin lähes jatkuvasti. Myös juoksuasento tuntuu rennommalta kuin aikoihin.
Suurempi kehon muutos alkoi jo noin neljä vuotta sitten. Olen noudattanut kohta neljä vuotta ruokavaliota, joka on tiivistänyt kehon vähärasvaiseksi kestävyysliikkujan vartaloksi. Paino ei ole juurikaan muuttunut mutta rasvaa on sulanut ja lihasta on tullut lisää. Tai no onhan se paino pudonnut 4 kg. Kehosta pysyvästi hävinneen rasvan määrä on 6-7 kg ja vastaavasti lihasta on tullut lisää pari kiloa. Tämä kehon koostumuksen muutos tuntuu positiivisesti kaikessa liikkumisessa, mutta ennen kaikkea juoksussa.

Jo aktiivi-urani aikana kuulostelin kehon tuntemuksia paljon.  Näitä kehon olotiloja, fiiliksiä ja muutoksia on hauska seurailla. Niistäkin saa lisää energiaa treenailla!

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mm. näistä Herbalife-tuotteista on ollut merkittävästi hyötyä arjen ruokavaliossa, treeneistä palautumisessa sekä kehon koostumuksen muutoksessa. Kaikki vaikuttaa kokonaisuuteen ja ruokailu enemmän kuin uskommekaan.
Päivän treenit: Aamulla hiihtoa 105 min ja juoksua 5 min. Illalla keskivartalon kuntopiiri 20 min + spinning 50 min.

--- Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti