maanantai 14. tammikuuta 2013

Uinnissa kehittymistä ja PB

Uinti tulee olemaan kantava ajatus varmaan valtaosassa näistä blogikirjoituksista. Ilahduin viimeviikolla kovasti sillä mielestäni uinti meni taas askeleen tai kaksi eteenpäin. Innostuin, koska pystyin uimaan ilman apuvälineitä yhtäjaksoisesti 50 m vapaauintia! Kotona saatiin Minnan kanssa tästäkin saavutuksesta hyvät naurut. Pakko myös kirjoittaa että pulliksen kanssa pääsin jo 200 m. Pienestä pitää olla iloinen!

Motivoin itseäni kehittymään uimarina jatkuvasti. Voisin verrata ajattelumalliani pikkulapsen kävelyn opetteluun. Pikkulapsen ensiaskeleita odotetaan kovasti. Ensimmäinen askel on tosiaan yksi tai kaksi askelta. Tämän jälkeen lapsi oppii kuitenkin nopeasti kävelemään pitkänkin matkan.

Mielestäni olen nyt vapaauimarina ottanut ne ensimmäiset kaksi askelta. Ensimmäinen oli se 25 metristä suoriutuminen ja toinen oli nyt tämä 50 metristä suoriutuminen. Jatko menee sitten niin että matkat pitenee ja vauhti paranee. Oppiihan ne lapset aika nopeasti myös juoksemaan.

Mitä muuta teen uinnin kehittymien eteen kuin uin? Katselen välillä kotona peilin edessä kuinka käsiveto menee. Kuntopiiriohjelmaani otin Päivin ohjeistuksesta neljä uutta liikettä, jotka tukevat uinnin tekniikkaa. Mietin uinnin asentoa joka päivä useita kertoja. Näen unta kuinka vauhtini on jo huimaa ensi kesänä. Olen vakuuttunut että kaikki tämä oheisharjoittelu vie uintia rivakasti eteenpäin.

Sovittiin Päivin kanssa että tammikuun lopussa pidetään ensimmäinen testiuinti. Jännää! Oli kyllä ihan pakko uidä tänään ensimmäinen oma epävirallinen ”testi”. Otin 50 metrin vapaauintimatkalle ajan 1.02.1 tasan. Se on nyt sitten PB.

Ilman Päivin mainiota ja ammattimaista opetusta sekä kannustavia halliharjoituksia olisi projektini todella pahasti vaiheessa.

--- Jukka

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti