torstai 3. tammikuuta 2013

Taustaa triathlonprojektille


Nuorena miehenä 1980-luvun lopussa ja 1990-luvun alussa seurasin Pauli Kiurun triathlon-saavutuksia. Olin jo silloin löytänyt suunnistuksen, mutta ajatus siitä, että joskus kilpailen triatlonissa, jäi elämään. Näistä ajatuksista lienee siis noin 20 vuotta.
Suunnistus vei minut mennessään. Pärjäsin ikäsarjoissa ja pärjäsin kohtalaisesti myös miesten kisoissa. Olin taitava suunnistaja ja pärjäsin yleensä paremmin mitä vaikeampia reittejä tai mitä pidempiä ja pimeämpiä yösuunnistuksia oli tarjolla. Aktiivinen kilpailu-urani loppui v. 2000. Jatkoin kuitenkin aktiivista suunnistuksen harrastamista ja kilpailemista ikämiessarjoissa.

Kevätkausi suunnistuksessa 2012 alkoi mainiosti. Olin hyvässä kunnossa ja voitin kaikki kevään kansalliset kisat ikäluokassani . Toukokuun lopussa suunta muuttui. Löin kisassa jalkaterän kiveen. Toipuminen siitä kolhusta kesti noin 10 viikkoa. Pari viikkoa elokuun alussa meni taas juosten hyvin ja elokuun puolivälin SM-kisassa löin polven kiveen jo alkumatkasta. SM-kisassa olin kuitenkin viides. Suunnistuskausi oli sitten siinä.
Vaikka juoksu ei onnistunut koko kesänä 2012 kovin hyvin, treenasin silti normaalit määrät. Pääasiassa pyöräilin! Uusi laji vei miestä mennessään vaikka alla oli cyklocross. Se oli kuitenkin vauhdikas menopeli vanhaan Nakamura Zenith-maastopyörääni (v. 1996) nähden. Kipinä vauhdikkaaseen maantiepyöräilyyn oli syttynyt.

Sunnuntain 50 km pyörälenkit Minnan kanssa pitenivät nopeasti. Pari yli 100 km lenkkiä tuli myös ajettua. Mukavaa ajanvietettä ja niin koukuttavaa niin koukuttavaa että. Viime kesänä mittariin tuli noin 2 000 ajokilometriä.

Lokakuussa 2012 aloin ääneen sanomaan Minnalle että tästä puuttuu enää uinti. Juoksu on aina ollut mun laji. Pyöräily löytyi juuri.  Uinti on aina ollut ihan vieras laji mulle. Joskus lokakuun lopussa syntyi alustava päätös siitä että haastan itseni puolimatkan triatloniin kesällä 2013.
Niin, mutta yksi uusi laji pitää siis oppia ensi kesään mennessä – se uinti! Palaan uinnin opetteluun seuraavassa kirjoituksessa.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tällä cyklolla ajelin kesän 2012 (paino 11.5 kg).
 
 
Marraskuussa ostin hiilikuiturunkoisen Spessun (7.5 kg) taltuttaakseni kovan pyöräkuumeen. Käytettynä sain aika hyvää tavaraa kohtuuhintaan. Oletan että vauhdit ensi kesänä on jotain muuta kuin menneenä kesänä.
Tänään en treenannut. Vietän kevyttä treeniviikkoa.
--- Jukka
 

1 kommentti:

  1. Moro
    Aika hurja tahti. No pääasia on, että itse nauttii. Olen aivan varma, että tulosta tulee.
    Mihinköhän tämä kommentti näkyy?
    T. Matti

    VastaaPoista